ИМИ - БАН

Награда на ИМИ

Документи

Цифрово хранилище

Цифрово хранилище

Библиотека на ИМИ

Музей

Младежкият ни отбор по информатика се завърна с един златен и три сребърни медала от Младежката балканска олимпиада (JBOI), която се проведе от 17 до 22 септември в Скопие.

Сред 9-те държави, които се включиха в съревнованието, българските младежи се класираха на второ място по точки и по медали след Румъния.
Всички български състезатели завоюваха медали:
Радослaв Димитров (Пловдив) - златен,
Иво Карагьзов (Варна) - сребърен,
Добрин Башев (Габрово) - сребърен,
Станислав Николов (София) - сребърен.

Радослав Димитров е в състава на националния отбор за втори път. Той е участвал в Младежката балканиада през 2015 г., когато е спечелил сребърен медал. Останалите ни състезатели са за първи път в състава на националния отбор.

Ръководител на отбора е Емил Келеведжиев – главен асистент в Института по математика и информатика на БАН. Ръководител на националния отбор по информатика от 2009 г., и председател на Националната комисия по информатика.
Заместник-ръководител е Пламенка Христова, преподавател в Русенския университет.

 

Младежката балканска олимпиада по информатика се провежда за първи път през 2007 г. в Белград, Сърбия. България е била домакин на олимпиадата четири пъти, като досега нашите отбори са донесли на страната ни общо 37 медала: 10 златни, 21 сребърни и 10 бронзови. Повече информация за тазгодишната олимпиада можете да откриете на http://jboi2016.cs.org.mk/

Архив на новините