ИМИ - БАН

Награда на ИМИ

Документи

Цифрово хранилище

Цифрово хранилище

Библиотека на ИМИ

Музей

Наградата „Васил Попов” се връчва в чест на българския математик Васил А. Попов (1942-1990), който е известен най-вече със своя принос към Теорията на апроксимациите. Наградата ще бъде връчена за осми път на Петнадесетата международна конференция по Теория на апроксимациите, която ще се проведе от 22 до 25 май 2016 г. в Сан Антонио, Тексас.

Краен срок за изпращане на номинациите: 15 ноември 2015 година

За първи път наградата е била връчена през 1995 година. Призът, който се състои от гравирана мраморна статуетка и парична награда, се присъжда на всеки три години за изключителен изследователски принос в областта, в която е работил Васил Попов. Носители на наградата могат да бъдат млади учени – това са личности, които са получили своята докторска степен през последните шест години. Носителят на наградата ще изнесе пленарен доклад на конференцията.


Номинациите трябва да включват кратко описание на изследването и биография на номинирания кандидат. Могат да бъдат изпратени и допълнителни материали. Всички номинации трябва да бъдат получени не по-късно от 15 ноември 2015 година. Номинациите за наградата, както и всички подкрепящи я материали, трябва да бъдат изпратени по електроннен път или като твърдо копие до


Pencho Petrushev
Chair Popov Prize Selection Committee
Interdisciplinary Mathematics Institute
University of South Carolina
1523 Greene St., LC 429
Columbia, SC 29208
popov.prize@gmail.com

Повече информация можете да откриете на http://www.math.bas.bg/serdica/inpress/Popov2016.pdf

Архив на новините