ИМИ - БАН

Награда на ИМИ

Документи

Цифрово хранилище

Цифрово хранилище

Библиотека на ИМИ

Музей

От 28 до 30 септември 2015 г. във Велико Търново ще се проведе Петата международна конференция
„Цифрово представяне и опазване на културно и научно наследство” (Digital Presentation and Preservation of Cultural and Scientific Heritage – DiPP2015).

Събитието се организира под патронажа на ЮНЕСКО и с подкрепата на Министерство на образованието и науката и проект FOSTER.

Съорганизатори на ИМИ са Регионален исторически музей – Велико Търново, който е и домакин на събитието, Регионална народна библиотека „П. Р. Славейков” – Велико Търново, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Община Велико Търново.

Участници в тазгодишното издание на DIPP ще бъдат повече 80 участници с над 45 доклада от над 10 държави, между които - Италия, Израел, Испания, Китай, Унгария, Австрия, Литва, Чехия, Русия, Сърбия, Хърватия, Украйна, България и др.

В рамките на конференцията на 29 септември от 17:20 до 20:00 часа ще се проведе семинар „Отворен достъп до научни публикации и данни“ и Национален информационен ден „Отворен достъп до научна информация”.
Семинарът „Иновации и култура – регионални проблеми и решения“е на 30 септември от 09:00 до 13:00 часа
На 28 септември 2015 в 11:00 часа в Регионален пресклуб БТА - Велико Търново, ще се проведе пресконференция за представяне на форума пред представители на национални и регионални медии.

За повече информация, посетете официалния сайт на конференцията.

 

Архив на новините