ИМИ - БАН

Награда на ИМИ

Документи

Цифрово хранилище

Цифрово хранилище

Библиотека на ИМИ

Музей

На 28 януари тази година Институтът по математика и информатика при БАН беше домакин на официалното награждаване на победителите в първия кръг на популярното състезание по програмиране CodeIT– „Маратон“. ИМИ е патрон на този кръг и по традиция връчването на грамотите и наградите се извършва в Заседателната зала на Института. За пореден път на първо място се класира Владислав Харалампиев. Втори и трети съответно станаха Иван Ганев и Добрик Георгиев.

CodeIT е конкурс по програмиране, провеждан вече 15 години от Мусала Софт – водеща българска компания в сферата на софтуерните услуги, специализирана в аутсорсинг, изграждане на цялостни софтуерни решения и ИТ консултиране.

На събитието присъстваха Стефка Огнянова – представител на Мусала Софт, Алексей Христов, председател на Американска фондация за България, акад. Кендеров, председател на Съюза на математиците в България, акад. Юлиан Ревалски, директор на ИМИ, проф. Петър Бойваленков, зам.-директор на ИМИ, колеги и приятели.

CodeIT е едно от най-старите състезания по програмиране и най-елитния частен национален конкурс по информатика у нас. Конкурсът се провежда всяка година в 6 задочни и един финален присъствен кръг в партньорство с компании, неправителствени организации, ИТ асоциации и водещите образователни институции в България. До големия финал достигат 10-те най-добри състезатели през сезона, а финалният кръг и награждаването на участниците в конкурса се провежда под патронажа на Президента на Република България. Тази година финалният кръг ще се състои през месец юни.

За повече информация може да посетите интернет сайта на конкурса на адрес  www.codeit.bg.

 

Архив на новините