ИМИ - БАН

Награда на ИМИ

Документи

Цифрово хранилище

Цифрово хранилище

Библиотека на ИМИ

Музей

Нашите момчета представиха достойно както своите таланти и идеи, така и България.

Research Science Institute – RSI, е ежегодно събитие на Центъра за високи постижения в обучението (Center for Excellence in Education - CEE) във Вирджиния, САЩ. Той е с продължителност 6 седмици и в него участват около 75 средношколци от САЩ и от различни страни в Европа, Азия и Африка. Тази година в RSI участваха 83 души от 18 държави.

По традиция, нашите представители в RSI демонстрират високата класа на своите идеи и постижения и тази година не е изключение. Ето и официалните резултати:

1) Христо Стоянов с проект по информатика е класиран в представителната петорка за писмени разработки и е единствен по информатика в нея.

2) Петър Гайдаров с проект по математика (ръководителите на менторите казват, че става за публикуване) попадна в категорията на т. нар. "бис" презентации (общо 10), които се представят повторно пред цялата общност на RSI и жури от поканените специалисти в различни области. Макар да не попадна в избраните от журито 5, това е голям успех и той бе единственият, чийто официален език на страната не е английски.

Благодарим на всички за огромната академична и финансова подкрепа, която оказвате на УчИМИ и на българските участници в RSI!

Архив на новините