ИМИ - БАН

Награда на ИМИ

Документи

Цифрово хранилище

Цифрово хранилище

Библиотека на ИМИ

Музей

Ученическият институт по математика и информатика (УчИМИ) за шестнадесети пореден път провежда Лятна изследователска школа по математика и информатика (ЛИШ’16). Школата ще се проведе в Американския университет в България, Благоевград, в периода 31 юли – 20 август 2016 г.

В школата ще вземат участие 50 ученици от България, Индия, Люксембург, Македония, Нова Зеландия, с изявени интереси в областта на математиката, информатиката и информационните технологии.

Разнообразната научна програма на ЛИШ'16 включва лекции, изнесени от водещи специалисти от ИМИ - БАН, СУ "Св. Климент Охридски", а също и от студенти, бивши възпитаници на УчИМИ, които в момента учат в престижни университети.

Всеки ученик ще работи самостоятелно или в съавторство върху индивидуален проект по конкретна тема, с помощта на ментори. Ученическите разработки ще бъдат представени на семинара през последната седмица на Школата.

По същото време ще се проведе и семинар за учители по математика и информатика, който се организира традиционно в рамките на лятната школа на УчИМИ.

Официалното откриване на Шестнадесетата лятна изследователска школа по математика и информатика на УчИМИ ще се състои на 1 август 2016 г. от 11:00 часа в зала „Андрей Делчев“ в Академичен център „Балкански“, кампус на АУБГ, ул. „Свобода Бъчварова” 12, Благоевград.

Архив на новините