Научен календар

Flat View
Вижте по година
Месечен
Вижте по месец
Weekly View
Вижте по седмица
Daily View
Днес
Search
Търси

Национален колоквиум по математика - извънредна сбирка

Понеделник, 3. Октомври 2016, 16:00
Клика : 377

 СЪЮЗ НА МАТЕМАТИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ
ИНСТИТУТ ПО МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА - БАН


НАЦИОНАЛЕН КОЛОКВИУМ ПО МАТЕМАТИКА

Извънредна сбирка на Националния колоквиум по математика ще се състои на 3 октомври 2016 г. (понеделник) от 16:00 часа в Заседателната зала на ИМИ-БАН, София, ул. „Акад. Г. Бончев”, блок 8

Доклад на тема:

Създаването - начин на учене


ще изнесат Dr. Gary Stager и Sylvia Matinez, известни американски представители на конструкционизма.

Поканват се всички интересуващи се.

Ръководител на Колоквиума: акад. П. Попиванов

Dr. Gary Stager и Sylvia Matinez са автори на книгата Invent to Learn: Making, Tinkering, and Engineering in the Classroom, окачествена от специалисти в създаването на компютърни среди за образованието като „най-значимата книга на 21. век за всички, които се интересуват от деца и образование“.

В доклада си гостите ще споделят опита си от прилагане на конструкционистките идеи в действие или как дигиталните технологии могат да се съчетаят с професионалните традиции и с естествената склонност на децата да учат в процеса на създаване или преоткриване.

Gary Stager е световен експерт в областта на програмирането, роботиката и ученето чрез действие в класната стая. През 1990 работи с учители в първите училища, използващи лаптопи, и играе основополагаща роля в първите дни на електронното образование. Днес той работи като университетски лектор, журналист, софтуерен инженер, издател и училищен администратор.

Sylvia Martinez работи с училища от цял свят за прилагане на конструкционистките идеи в областта на точните науки (STEM). Пледира за учебен процес, в центъра на който е ученикът, за работа по проекти в изследователски стил, за учене през целия живот. Работила е като старши изследовател в аерокосмическото инженерство.

 

 

 

Местоположение: Заседателна зала, ИМИ - БАН